Uitwisseling medische gegevens

Koppeling Spoedpost

Sinds eind 2011 hebben wij een koppeling via LSP (voorheen landelijk schakelpunt, nu alleen regionaal nog inzage dossier) met de Spoedpost. Dit betekent dat de dokters op de spoedpost beperkte inzage hebben in ons computersysteem en uw medische gegevens (oa medicatie gebruik en beperkte medische voorgeschiedenis) ter bevordering van de medische hulp. 

Waarneming huisarts

Indien de praktijk gesloten is kunt u op werkdagen van 08.00-17.00 via de doktersdienst (0900-1515) terecht bij een beperkt aantal waarnemende huisartsen. Zij hebben volledige inzage mogelijkheid in ons medisch computersysteem om zo de continuïeteit van zorg te waarborgen. Tijdens onze afwezigheid zal de assistente en huisarts van de waarnemende praktijk uw toestemming vragen voor inzage in uw medisch dossier. 

Waarnemende huisartsen

  • Christiaanse
  • peters
  • Naarden
  • Thoolen
  • Scherpenzeel
  • van Bree
  • Zwart
  • van der Velde
  • Visser

LSP

Om continuiteit van zorg te kunnen blijven leveren op de spoedpost wordt er vanaf 31-01-2015 gebruik gemaakt van het LSP (voorheen Landelijk SchakelPunt, nu regionaal afgeschermd). Patienten moeten hiervoor persoonlijk toestemming geven aan hun huisarts en apotheek om deze gevens beschikbaar te stellen aan de arts op de spoedpost. Bij inschrijving als nieuwe patient wordt u gevraagd uw keuze aan te geven middels het invullen van het zgn LSP formulier. Ook patienten die al langer ingeschreven zijn en het formulier nog niet hebben ingevuld worden vrzocht dit alsnog te doen.

Koppeling Apotheken

Met de meeste Haarlemse apotheken hebben we een beveiligde elektronische verbinding. Herhaalmedicatie wordt door ons elektronisch verzonden naar de apotheek. Van de meeste apotheken krijgen wij ook bericht als een andere arts of medisch specialist medicatie voorschrijft, zodat wij weten wat u gebruikt. Helaas werkt dit niet bij alle apotheken. Wij vragen u om zelf ook een lijstje bij te houden van alle medicatie die u gebruikt.

Voor meer informatie zie www.ikgeeftoestemming.nl en www.vzvz.nl

privacyreglement

Contact

Spoednummer 023-5322699
 

Huisartsenpraktijk Kraaij & Ensink

Frankestraat 42
2011 HV Haarlem
Telefoon:
023-5322699
Fax:
023-5512928
Intercollegiaal overleg:
023-5321432
www.huisartsenkraaijensink.nl
Routebeschrijving >